Dean & Lori
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Dean & Lori
Image is not available
Image is not available
Image is not available

About Us

V roce 2010 jsme otevřeli pro fanoušky klasických amerických diner-style burgrů a koktejlů restauraci The Tavern – první bar/restauraci svého druhu v České republice. Ochutnejte z výběru českých minipivovarů; obslouží Vás nejpřátelštější personál široko daleko.

Vyberte si z naší nabídky šťavnatých a čerstvě ugrilovaných burgrů ze 100% hovězího krku s roztékajícím se sýrem a domácími omáčkami na našich čerstvě opečených máslových bulkách. Ochutnejte křupavý, v podmáslí marinovaný Southern Fried Chicken Sandwich nebo náš oceněný BBQ Smoked Pulled Pork nebo chutné a lehce pikantní Chili-Cheddar Hranolky, ale nezapomeňte si nechat místo na lahodný Bourbon Pecan Pie od Lori nebo na kousek vanilkového cheesecaku se slaným karamelem!

Jak v The Tavern tak v naši sesterské restauraci U Kurelu, nabízíme kreativní a klasický americký barový zážitek. Přivítáme každého ze sousedství do našich zábavných a živých podniků, které hýří dobrou muzikou a příjemnými lidmi. Zastavte se na vynikající jídlo a pití a užijte si čas s přáteli.

Dorazte hladoví, odcházejte veselí a přijďte zas! Jasné?

*1. místo v Pulled Pork International na Světovém šampionátu Jack Daniel’s Invitational Barbecue 2016, Lynchburg, Tennessee.

Vyrůstajíce s nadšením pro klasické americké hamburgery a BBQ, Dean a Lori strávili v roce 2009 dva měsíce cestováním po americkém jihu a západě, aby vylepšili své dovednosti ve vaření a našli inspiraci z chutí připomínajících jejich mládí. Po návratu do Prahy založili svůj potulný pouliční stánek Local Burger a začali budit rozruch svým prvním zauzeným vepřovým trhaným masem. Začali Burgry zásobovat bary v sousedství, společenské akce a pražské farmářské trhy. Dva roky poté otevřeli první restauraci The Tavern a v roce 2014 převzali nájem 110ti-leté žižkovské hospody U Kurelů a znovuotevřeli ji jako funky moderní ztělesnění tradičního českého baru.

Spolu s provozem dvou restaurací se Dean a Lori kvůli jejich lásce k BBQ rozhodli vytvořit soutěžní dvojici Sticky D’s BBQ. Díky jejich vysokému hodnocení byli pozváni reprezentovat Českou republiku a účastnit se světového šampionátu Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue v Lynchburgu ve státě Tennessee. Přinesli si sebou do Prahy nejvyšší celkové hodnocení v evropské divizi (trhané vepřové, žebra, bůček a kuřecí) stejně jako 1. místo v celé mezinárodní kategorii za jejich zauzené trhané vepřové, které můžete vyzkoušet každý den jak v The Tavern, tak U Kurelů.

Lori Wyant

Lori, rodačka z Kentucky, hledala po vysokoškolském studiu dobrodružství, a tak přijela do Prahy v první vlně turistů na začátku devadesátých let. Pracovala jako barmanka, kuchařka a konzultantka restaurací. Se dvěma přáteli otevřeli první pražský “pop-up” v nočním klubu ve Slovanském domě - Tex-Mex stánek s názvem “Ivana’s Bean City”. V roce 1992 ji najal hudební klub Radost FX, aby vytvořila menu a otevřela první vegetariánskou restauraci, která existuje dodnes.

Dean Selby

Šéfkuchař Dean pochází ze státu Washington, kde se postavil v restauraci McDonald’s za gril už v patnácti letech a za grilem si vydělával po bistrech a restauracích během celých svých studentských let. Přijel do Evropy na začátku devadesátých let a otevíral restaurace v americkém stylu v České republice, na Černé Hoře a v Turecku. Přestože se Lori už přesunula z klubu Radost FX v roce 1994, Dean byl najat, aby oživil její původní menu a pracoval v pozici šéfkuchaře po dobu dalších čtyř let. Přece jen se v jednom žižkovském baru jejich cesty konečně zkřížily a v roce 2008 do toho praštili.

Rezervujte si stůl

  • Pro rezervace stolu od 17 hodin můžete využít náš REZERVAČNÍ FORMULÁŘ . Nejedná se o automatizovaný systém, Vaši rezervaci v co nejkratším možném čase potvrdí e-mailem personál restaurace.
  • Přejete-li si zarezervovat stůl na poslední chvíli, čas oběda/brunche, nebo pro případ objednávky jídla s sebou či speciálních požadavků nás prosím kontaktujte přímo na rezervace@thetavern.cz nebo telefonním čísle +420 725 319 226 (Po-pá od 11:30, so-ne od 11:00).
  • Pokud čekáte na potvrzení rezervace déle než 2 hodiny, nebo si přejete okamžité potvrzení, volejte +420 725 319 226.​​
  • Máme otevřeno
    Po — Pá:
    11:30 — 22:00
    So — Ne:
    11:00 — 22:00
Craft Czech Beers
Kontaktní detaily
Book a table